Något gick tyvärr fel. Försök gärna igen eller kontakta vår kundtjänst.

Nio tips för nästa möte

Behöver du boka ett mindre möte, en sommarfest, en kickoff i augusti eller höstens stora konferens? 

Antingen kan du få hjälp att hitta rätt och boka anläggning efter dina önskemål, eller så tar du hjälp av Svenska Möten för att få en projektledare och hjälp med hela planeringen. 

Tips från Sveriges mötesexpert:

Svenska Möten ger några tips på hur din kickoff, sommarfest eller event kan bli ännu bättre. 

 1. Definiera syfte och mål. 
  Varför ska ni ha detta möte? Vad är målet? Är det teambyggande, motivation, eller utbildning? Tydligt definierade mål hjälper dig att välja rätt plats, upplägg, aktiviteter med mera.

 2. Fastställ budget. Inkludera kostnader för lokal, mat, transport och eventuella övriga aktiviteter.
  Skapa en realistisk budget. Inkludera kostnader för lokal, mat, transport och eventuella övriga aktiviteter. Håll dig inom budgetramen för att undvika oväntade kostnader.

 3. Välj lämplig plats och boka. Behöver ni plats för boende?
  Beroende på syftet och förutsättningar kan du överväga olika platser. Se till att anläggningen har bekväma boendemöjligheter om ni önskar logi och tillräckligt med utrymme för planerade aktiviteter.

 4. Planera aktiviteter.
  Skapa en varierad lista med aktiviteter som passar målet med kickoffen. Teambyggande övningar, inspirerande talare eller avslappnade sociala aktiviteter kan alla vara relevanta beroende på deltagarnas behov och företagets kultur.

 5. Skapa kommunikationsplan. Informera deltagarna i tid och längs vägen.
  Informera deltagarna i förväg om mötet. Skapa en detaljerad agenda och ge information om vad som förväntas av dem. Skicka gärna underlag och dokumentation i förväg. Detta skapar förväntan och engagemang.

 6. Säkerställ mat och dryck. Kom ihåg eventuella allergier och alkoholfria alternativ.

  Säkerställ att det finns tillräckligt med mat och dryck av hög kvalitet. Erbjud även genomtänkta dryckesalternativ för de som önskar alkoholfritt. Var noga med att ta hänsyn till eventuella allergier eller kostrestriktioner bland deltagarna.

 7. Tänk på hållbarhet. Kan ni påverka material, transport och mat?

  Tänk på miljöpåverkan när du planerar kickoffen. Välj en anläggning som är miljöcertifierad. Fundera på vilka hållbara val du kan göra vad det gäller mat, transport och eventuella material som används under evenemanget. Vill du kanske ha en miljöredovisning av ditt arrangemang?

 8. Skapa avkopplingsmöjligheter. Säkerställ att det finns tid för egentid för deltagarna.
  Se till att det finns tid för deltagarna att koppla av och njuta. Stora sociala sammanhang kan för många personer, även om det är roligheter, vara utmanande. Så säkerställ att det finns möjlighet till egentid där deltagarna själva kan välja om de vill vara sociala eller få en stund för sig själva.

 9. Utvärdera och samla feedback. Samla in deltagarnas åsikter inför kommande arrangemang.
  Utvärdera arrangemanget efteråt och samla feedback från deltagarna. Detta ger dig insikter för framtida arrangemang och hjälper till att förbättra kommande kickoffer.
Mer om Svenska möten