Något gick tyvärr fel. Försök gärna igen eller kontakta vår kundtjänst.
Något gick tyvärr fel. Försök gärna igen eller kontakta vår kundtjänst.
Något gick tyvärr fel. Försök gärna igen eller kontakta vår kundtjänst.
Något gick tyvärr fel. Försök gärna igen eller kontakta vår kundtjänst.

Nöjd kund: Kjell Johansson på Uppegården

På Uppegården i Vänersborg driver Kjell Johansson jord- och skogsbruk samt entreprenad. Han har investerat i en solcellsanläggning för att komma undan de höga elpriserna.

Hur ser du på att vara lantbrukare?

- Det bästa med att vara lantbrukare är att det är fritt och omväxlande. Men det krävs att man hela tiden är med på vad som händer och agera efter det. Utmaningarna är också att inte veta vad man får betalt för skörden, samt att vi påverkas av andra yttre händelser som höjda priser. Årstiderna gör också att jobbet varieras då jag är i skogen mycket på vintern och ute på åkrarna under sommaren.
- Jag tror på framtiden för jordbruket. De gröna näringarna blir ju viktigare och viktigare. Mat och virke kommer ju alltid behövas, som jag ser det.

Vad fick dig att investera i solceller?

- För att komma ifrån de häftiga elräkningarna som har varit så köpte jag en solcellsanläggning, kostnaderna för el hade ju skjutit i höjden. 
- Det känns ju skönt att producera egen grön el och slippa elräkningen. De pengar jag sparar, efter att solcellsanläggningen är avbetalad, kan jag återinvestera i verksamheten.
 

Varför använde du Samköpsrabatter?

-Jag använde Samköpsrabatter inte bara för att få bättre pris utan även för tryggheten att veta att leverantören är pålitlig. Det finns ju många lycksökare inom den här branschen. Därför var det bra att veta att leverantören var kvalitetssäkrad genom Samköpsrabatter.

- Det är ju bra att använda Samköpsrabatter, då slipper man själv pruta. Man har ju alltid rabatt, inte bara på solceller, jag har även handlat hos AB Karl Hedin och Swedol. Och ju fler som nyttjar Samköpsrabatter ju bättre rabatter kan vi få.

Fakta

Uppegården: 100  hektar odlad mark varav 55 hektar spannmål, fördelat på havre till grynhavre, korn till maltkorn och vete till brödsäd. Dessutom finns 100 hektar produktiv skogsmark.
 
Solcellsanläggningen: Installerades våren 2022. Den är på 56 paneler och har en växlare på 17 kW, vilket är vad huvudsäkringen klarar av maximalt.

Solceller med Samköpsrabatter

Solceller

Trygga, färdigförhandlade rabatter inom solceller, laddboxar och batterier

Läs mer

Ecokraft

5% rabatt på komplett solcellsinstallation och/eller batterilagring

Läs mer

Svea Solar

5 % rabatt på installation, solceller, laddboxar & batterier

Läs mer

Sesol

5% på installation, solceller, laddboxar & batterier

Läs mer

Soldags

6% rabatt på installation, solceller, laddboxar & batterier

Läs mer